Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
YİYEMİYORSANIZ CİLDİNİZE SÜRMEYİN!
3000 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE %15 İNDİRİM 🎁
SAAT 14.00’A KADAR VERİLEN SİPARİŞLER AYNI GÜN KARGODA! 📦
1500₺ VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO 📦

Shea Butter yağı ve cilt bakımı

Dr Didem Gülmez - Friday, February 24, 2023

cilt bakımına faydalı yağlardan Shea Butter'ın cilt üzerindeki etkilerini anlatıyoruz

Image

Afrikada yetişmekte olan Vitellaria Paradoxa (Shea ağacı)’nın fındıklarından elde edilen shea yağı, oda sıcaklığında iken tereyağ kıvamında pürüzsüz ve nemlendirici özellikleri ile bilinir. Shea yağı çok hızlı emilir ve vücut sıcaklığında sıvı form alır. Bu nedenle sedef veya egzema gibi rahatsızlıkların alevlenmelerinden hızlı bir şekilde kurtulmanıza yardımcı olabilir. Hassas ciltler için nazik bir bakım sunar. 

Shea yağı güçlü bir nemlendiricidir. İçermiş olduğu stearik, palmitik ve linoleik asitler gibi  yağlar cildinizin nemini korumasını destekler. Cilt hidrasyonunu artırır ve antienflamatuar etki gösterir. Obeziteye bağlı veya doğum sonrası oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde oldukça etkilidir.

Shea yağı antibakteriyel özellikleri ardır. Ayrıca mantar enfeksiyonlarının önlenmesine de yardımcıdır. Shea yağının yağ asitleri, cildinizdeki kuruluğu önlemek için nem sağlarken fazla yağın giderilmesine de yardımcı olabilir. Akne izlerinin giderilmesine destek olur.

Hasarlanmış dokunun iyileşmesine katkıda bulunur. Ayak tabanı ve avuç içinde oluşan sertleşmiş ve çatlamış bölgelere uygulandığında dokuların yumuşadığı ve çatlakların giderildiği saptanmıştır. Bu sayede cildinizde oluşabilecek lekelenmeler ile savaşta shea butter yanınızda olur. 

Antioksidanlardan zengin içeriği serbest oksijen radikallerinin cildinizde oluşturduğu ince çizgilerin ve kırışıklıkların önlemesinde ardımcı olabilir.  Göz çevresindeki kırışıklıkların ve ödemin giderilmesinde etkilidir. Ayrıca kan dolaşımının artırmasını ve sağlıklı cilt hücrelerinin daha hızlı üretilmesini teşvik etmek için gerekli hammaddelere de sahiptir.

İçerdiği triterpenler sayesinde mevcut kollajeninizin parçalanmasını yavaşlatmaya destek olur. Cildinizi dolgunlaştırır, cilt elastikiyetini destekler. 

Shea yağının antienflamatuar özellikleri, fazla güneşlenmenin getirdiği kızarıklığı yatıştırmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Çalışmalar birinci derece yanıkların (güneş yanığı dahil) tedavisinde shea yağının yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olan güneşin zararlı ultraviole ışınlarına korumaya destek olur.  

Shea yağı, mükemmel bir doğal nemlendiricidir. Bu nedenle, bebek bakımı için idealdir. Banyodan sonra uygulanabilir ve ayrıca bebeklerin ve küçük çocukların cildindeki egzama veya bebek bezi döküntüsünün iyileşmesi için de kullanılabilir.

Kaynaklar:

1.Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Tzu-Kai Lin,1 Lily Zhong,2,* and Juan Luis Santiago3,*

Author information Article notes Copyright and License information Disclaimer

Kaynak 12: Clin Cosmet Investig Dermatol. 2018; 11: 21–28.

Published online 2018 Jan 5. doi: 10.2147/CCID.S145561

2.Comparison of linoleic acid-containing water-in-oil emulsion with urea-containing water-in-oil emulsion in the treatment of atopic dermatitis: a randomized clinical trial

Saman Ahmad Nasrollahi,1 Azin Ayatollahi,1 Taraneh Yazdanparast,1,2 Aniseh Samadi,1 Hamed Hosseini,3 Mansour Shamsipour,4 Ali Asghar Akhlaghi,5 Somayeh Yadangi,1 Christoph Abels,6 and Alireza Firooz1,2

3.A pilot study investigating the efficacy of botanical anti‐inflammatory agents in an OTC eczema therapy. Zoe Diana Draelos MD

First published: 24 November 2015 https://doi.org/10.1111/jocd.12199

4.NIH Public Access Author Manuscript Wounds. Author manuscript; available in PMC 2014 January 29  Inhibitory Activities of Omega-3 Fatty Acids and Traditional African Remedies on Keloid Fibroblasts Peter B. Olaitan, MB, BS, FWACS1, I-Ping Chen, DDS, PhD2, James E.C. Norris, MD;3, Richard Feinn, MD4, Odunayo M. Oluwatosin, MBBS, FMCS (Nig)5, and Ernst J. Reichenberger, PhD2